Expertises

Light4Food heeft de volgende expertises tot zijn beschikking:

  • Installatietechniek

Installatietechniek is de levensader van goed functionerende klimaatcellen en nutriënteninstallaties. Hierin beschikken wij over kennis van luchtbehandeling, klimaatunits en nutriëntensystemen. Light4Food is gespecialiseerd in het realiseren van de juiste klimaatcondities in klimaatcellen door middel van verwarmings-, koel-, bevochtigings- en CO2 systemen. Het realiseren van een identiek microklimaat op elke teeltlaag in een verticale opstelling kan doordat wij onder meer terug kunnen vallen op meer dan 40 jaar teelt technische-ervaring.

  • Machinebouw

Light4Food ontwikkelt en realiseert complete machinelijnen voor de teelt op water gebruikmakend van floaters. Dit start bij het vullen van de floaters en eindigt bij het oogsten van het gewas. Ook nemen wij onze verantwoordelijkheid in het verwerken van bijbehorende plantresten en hebben we systemen ontwikkeld waarbij de floaters voor een nieuwe teelt hergebruikt kunnen worden. Daarnaast ontwikkelen we compleet geautomatiseerde systemen voor indoor farming.

  • Besturingstechniek

Om mechanische installaties eenvoudig aan te kunnen sturen werkt de afdeling besturingstechniek met Priva voor de klimaatcellen en Siemens of Allen Bradley voor de machinebouw. Onze Engineers ontwerpen de elektrische installaties en programmeren de software zodat onze klant direct aan de slag kan met een gebruiksvriendelijke installatie. Light4Food heeft deze kennis van A tot Z in huis. Al onze systemen zijn op afstand bestuurbaar. Dit maakt dat wij onze klanten wereldwijd kunnen voorzien van een snelle service, gewoon vanuit Horst.

 

  • Plant Sciences

Light4Food beheerst niet alleen de technische kant, maar ook de plantkundige kant. Om tot een juist gebruik van onze producten en systemen te komen, geven onze Plant Specialisten praktische trainingen aan klanten. Wij beschikken over eigen teeltfaciliteiten, de Indoor GrowHow Facilities, waarin we continue teeltonderzoek verrichten om de haalbaarheid van business cases te bepalen, om groeirecepten te optimaliseren of om nieuwe teeltmethoden te ontwikkelen. Daarnaast wordt continue de wisselwerking tussen techniek en plant onderzocht. Hierdoor worden onze producten en systemen doorontwikkeld wat zorgt voor continue innovatie.